Virtamylly Virtamylly

Kielletyt ajatukset

Kielletyt ajatukset

Kaikki on ihan hyvin. Kuitenkin on jotain, johon et ole tyytyväinen. Mitään sellaista ei ole tapahtunut, johon selvästi osaat ajatuksen liittää. Kaipaat kuitenkin jotain, ehkä uutta työpaikkaa, jotakin arkeen lisää tai jotain – vaikka näissäkin asioissa kaikki on ihan hyvin. Asiasta voi olla jopa vähän hankala keskustella kenenkään kanssa, koska asian sanoittaminen on vaikeaa. Haluat jotain.

Miten voisi lähteä liikkeelle miettimään, mitä haluan, tarvitsen tai kaipaan enemmän? Pohdi sellaista vaihetta elämässäsi, jolloin olet ollut tyytyväinen. Mitä silloin oli toisin? Miltä silloin tuntui? Tarkoitus ei ole jäädä pohtimaan, miten voisit saada kyseisen tilanteen takaisin elämääsi -peruuttaa ajassa, vaan miettiä, mitä sellaista silloin oli läsnä, joka teki sinut tyytyväiseksi. Oliko silloin enemmän tai vähemmän jotain?

Pääset matkalle tulevaisuuteen, missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Jos kaikki olisi parhaalla mahdollisella tavalla, miltä silloin näyttää? Mitä sellaista on jo tapahtunut, joka vie sinua lähemmäksi toivetulevaisuuttasi?

Salli itsellesi ajatukset siitä, että haluat nyt jotain muutosta. Jos kiellät ajatuksen itseltäsi saattaa se alkaa kaivelemaan enemmän ja enemmän, joskus jopa ahdistamaan. On sallittua haluta jotain, jota ei ihan vielä osaa sanoittaa. Ehkä tilanne auttaa myös tutustumaan itseesi paremmin -kysy avoimesti itseltäsi mitä haluaisit. Salli se, että vastaus voi olla erilainen, kun odotit. Tiedättekö, että jos muutoksen aikaansaaminen tuntuu liian vaikealta, siedämme suuren määrän epämukavuutta. Toisaalta, kun saamme selville, mitä haluamme ja näemme lopputuloksen merkityksellisyyden itsellemme, saamme aikaan suuria. Vaikka et vielä tietäisi, mitä haluat, usko onnistumisen mahdollisuuksiisi. Salli kielletyt ajatukset itsellesi.