Virtamylly Virtamylly

Itsetuntemus yrityksen kehittämisessä

Itsetuntemus yrityksen kehittämisessä

Virtamylly on perustettu vuonna 2017. Toimintaa on kehitetty viimeisen vuoden aikana ja nyt palvelukuvaukset ovat päässeet nettiin asti. Tässä blogikirjoituksessa avaan, mitä on tapahtunut.

Jo vuonna 2017 oli selvä, että hyvinvointipalvelut tulevat olemaan osa maatilatoimintaani. Paluumuuttajana ymmärsin kaipuuni luontoympäristöön ja luonnon merkityksen omaan hyvinvointiini. Koulutukseni kautta hyvinvointiin panostaminen on myös osaamisalueeni. Kuitenkin jotain puuttui.

Minulta puuttui punainen lanka. Pohdin paljon millaisia hyvinvointia tukevia palveluita tarjoaisin. Ajatukset kulkivat yksityisestä kotihoidosta kuntouttaviin mielenterveyspalveluihin. Kaikissa oli omat hyvät puolensa ja kuitenkaan en nähnyt ajatuksia riittävästi omakseni. Lisäopinnoissani tutustuin syvemmin motivoimiseen. Ajatukseni liikahtivat harppauksia, kun sain käsiini Päivi Mayorin ja Marjo Riskun kirjan Opas yksilölliseen motivointiin: 16 perustarvetta johtamisen apuna. Ryhdyin miettimään omia valintojani ja aloin pohtia, mitä tavoittelen tulevilla hyvinvointipalveluilla. Kirjassa esitelty Steven Reissin motivaatioteoria tuli tietooni otolliseen aikaan, tarvitsin sitä myös itselleni.

Teetin itselleni RMP:n (Reiss motivaatioprofiili), jonka vastaukset purkukeskusteluineen syvensivät itsetuntemustani. Ajatus siitä, että meillä jokaisella on mahdollisuus muodostaa asiat niin, että ne palvelevat tarpeitamme ja näin mahdollistaa omien motivaatiotarpeidemme täyttymistä, herätteli. Ratkaisukeskeinen koulutus antoi vahvuuden nähdä, että meillä on kaikkina hetkinä valinnan mahdollisuus. Tästä kaikesta itsetutkiskelusta alkoivat palaset ajatuksissa loksahdella paikalleen ja punainen lanka värittyä vahvemmin.

Näkökulmani on aina ollut terveyttä edistävä. Kun tunnemme itsemme ja motiivimme, on elämämme valinnat itsellemme sopivimpia. Tästä lähtökohdasta päädyinkin palveluihin, jotka ovat valmentavia -motivaatiovalmennus, uravalmennus, mielenterveys kansalaistaitona, uravalmennuspalvelut yrityksille.

Tällä hetkellä koronavirustilanne täyttää ymmärrettävästi ajatuksia ja valinnan mahdollisuuden tunne voi olla kaventunut. Nyt onkin tärkeä keskittää ajatuksia asioihin, joihin pystymme vaikuttamaan. Tässäkin tilanteessa muistetaan, että ollaan jokainen omanlaisia, juuri hyviä, tänäänkin riittäviä.